Däckfakta

Hastighets och Belastningsindex.

Idag finns det två stycken olika index att tänka på, Hastighetsindex och Belastningsindex. Hastighetsindex anges med bokstav (F-Z) som beskriver vilken medelhastighet däcket är tillverkat för. Belastningsindex anges i siffror (65 och uppåt) vilket talar om hur många kilo som däcket är konstruerat för att kunna lasta.

Däckets egenskaper som bromsförmåga, undanmanöver och våtegenskaper fungerar bättre ju högre hastighetsindex du har på dina däck. Det gäller även vid låga hastigheter. Tänk på att inte välja bort säkerheten. Att välja ett lågt index före att högt är som att sätta säkerheten i andra hand.

Mönster
Att ha olika mönster på däcken är tillåtet men tänk på att alltid ha samma typ av däck på hela bilen, sommar eller vinter, dubbat eller friktionsdäck. Man får alltså inte blanda dessa olika typer av däck.

Tänk även på att alltid ha de däcken med bäst mönster placerat bak på bilen. Då minskas nämligen risken för bilen att få sladd. Detta gäller alla typer av bilar, oavsett om det är fram/bakhjulsdrivna eller fyrhjulsdrivna bilar.

Vinterdäck
Enligt lag skall alla bilar ha vinterdäck mellan 1 december och 31 mars (när det är vinterväglag). Vinterväglag börjar vid 5 plusgrader. Dubbdäck är tillåtet att använda mellan 1 oktober – 15 april.

Vid vinterväglag skall däckens mönsterdjup vara minst 3mm, För att få ut maximalt av däckets egenskaper bör man inte ha lägre mönsterdjup än 4,5 till 5 mm.

Sommardäck
Till skillnad från vinterdäck så finns det ingen lag som säger att du måste ha sommardäck. Dock är ett vinterdäck gjort på en mjukare gummiblandning och slits mycket hårdare och snabbare än vad ett sommardäck gör.

Mönsterdjup på ett sommardäck måste enligt lag vara minst 1,6 mm, Rekommenderat mönsterdjup är 3 mm för att få ut så mycket av däckets egenskaper som möjligt.